AktualitātesSākumskolaVecākiem

Ceturtklasnieki iekāpj vasaras kurpēs

Mācību gads ir noslēdzies. Šajā gadā viss varēja notikt citādāk. Kopīgi apgūtas jaunas zināšanas un prasmes, kopīga muzicēšana un sportošana, nopietnas un jautras sarunas ar klases biedriem un skolotājiem, ekskursijas un īpašā gaisotne skolas dārzā maijā. Tas viss nenotika kā parasti. Notika katram sevi pierādot, pārvarot un mācoties mājās.
Iesoļojot vasarā, ielūdzam ieskatīties 4. klašu radošo darbu izstādē, kas stāsta par paveikto attālināti mācoties. Paldies visiem bērniem, vecākiem un skolotājiem par darbu un centību!

Eduards Lūsis

Jūras pasaka- akmentiņa stāsts

Visi ir gājuši pa akmentiņiem jūras liedagā. Dažreiz tie ir noslēpušies smiltīs, bet citreiz tos atkal un atkal no jauna izskalo jūra.

Vai esat kādreiz dzirdējuši par Jūrkalni jeb Laimīgo krastu? Vai kādreiz esat tur bijuši pēc vētras, kad pludmalē izskalots simtiem dažādu akmentiņu?

Reiz dzirdēju divu akmentiņu sarunu. Viens stāstīja otram par savu ceļojumu: “ Es dzīvoju uz klints, tad kāda nezināma rūkoņa un dārdoņa ieripināja mani ūdenī. Tur bija auksts, slapjš un tumšs. Kritienā es sajutu , ka kļūstu vieglāks, un kaut kas  manis pazūd. Viļņi  mani nesa nezināmā virzienā.          

Pēc ilgāka laika jūras dzelmē es sadraudzējos ar medūzām. Medūzas nebija pārāk gudras, bet kopā ar viņām man izdevās tikt uz krastu. Kādu dienu mūs izskaloja šeit.”

Otrs akmentiņš teica: “ Tad jau tu esi ļoti laimīgs!”

Tāpēc staigājot gar jūru, vērīgie var pamanīt akmentiņus ar caurumiņu. Tos dēvē par laimes akmeņiem. Ja tādu atrodi, tad glabā cieši, lai laime neaizmūk!

 

Lai vasarā katram izdodas atrast laimes akmentiņu un piepildīt savas vēlēšanās!

4. klašu skolotājas Rūta, Dace, Agnese un Anita