AktualitātesSākumskolaVecākiem

Daži ieteikumi 1.—3. klašu skolēniem

Daži ieteikumi, ko iesākt 1.—3. klašu skolēniem garajās Ziemassvētku brīvdienās, kad jāpaliek mājās un izpaliek arī ziemas prieki, jo sniegu šogad nesola. uz brīdi tomēr sola. 🙂

https://twitter.com/LVGMC_Meteo/status/1341746155408027649

Lejuplādē: Foršas lietas, ko darīt ārpus ekrāna

Lejuplādē: Kā novērst garlaicību

Starplaikos rūķis nāk:

Pasaka: https://www.facebook.com/watch/?v=426696738467081

Ierosmei: Saceriet un uzrakstiet pasakas paši, kurās galvenie varoņi ir rūķi. Noformējiet pasaku ar zīmējumiem uz baltas A4 formāta lapas. Pēc brīvlaika, atgriežoties skolā atnesiet savai klases audzinātājai. Rīkosim izstādi.

Labirinti ziemas tematikā:

Audzē kristālus pats:

Dienas darbiņš!  Kristālu audzēšana

Nepieciešams:  Akmentiņi, sāls, ūdens, stikla trauks.

Pagatavošana: Izvēlieties stikla trauku, tas jums ļaus novērot kristālu rašanās procesu. Stikla traukā ielieciet akmentiņus. Citā traukā ūdenī ieber sāli un maisa, līdz tas izkūst. Sāli ber pamazām tik ilgi, līdz šķidrums ir piesātināts un sāls vairs nekūst. No sāls koncentrācijas šķidrumā atkarīgs tas, cik ātri kristāli augs. Sagatavoto sāls šķidrumu uzlej uz akmentiņiem.

Tad sākas lielais gaidīšanas un dimantu augšanas vērošanas laiks. Jau pēc pāris dienām varēs redzēt pārmaiņas – akmeņi pamazām pārvērtīsies par skaistiem sāls kristāliem, kuri izskatīsies kā dimanti.

Akmeņu vietā var izmantot vilnas dzijas pavedienus, tos piesien pie kociņa, zīmuļa vai kokteiļsalmiņa. Kociņu uzliek uz glāzes, lai vilnas dzija iemērktos sāls šķīdumā (dzijas galā var piesiet nelielu priekšmetu), tad sāls kristāli veidosies uz pavedieniem.

Atcerieties! Ja vēlaties lielākus kristālus, sāls šķīdums laiku pa laikam jāpapildina. Krāsainus kristālus iegūsiet, ja sāls šķīdumam pievienosiet krāsvielas, piemēram, kulinārijas krāsas. Kristāli veidosies ne tikai uz pavediena un akmeņiem, bet arī uz glāzes sieniņām, tāpēc akmeņus un dziju ar kristāliem nepieciešams izņemt, glāzi izmazgāt un ieliet sāls šķīdumu no jauna.

Izgriez sniegpārsliņas:

Esi vērīgs un uzpērļo Ziemassvētku eņģelīti pats:

Uzzīmē arī Tu savu Ziemassvētku rūķi:

Kopā ar ģimenes locekļiem sarīkojiet kuģu kaujas: https://www.cirkulis.lv/spele-kugi/

Nododies origami mākslai, seko līdzi video instrukcijai un saloki:

Seko līdzi video instrukcijām un veic eksperimentus:

Darbojies kopā ar savu ģimeni

Katrs ģimenes loceklis uzzīmē uz lapas trauku.  Lielu. Pa visu lapu. Un katrs velta laiku pārdomām, lai pierakstītu šo trauku pilnu ar visu, kas sagādā prieku. Tāds Prieka trauks veidojas.  Iespējams, vēl interesantāk un mazajiem bērniem vēl vērtīgāk, ja ļausim darboties pirkstiņiem  un trauku piepildīsim kolāžas tehnikā – ļaujot izgriezt daudz dažādus attēlus un līmēt savā Prieka traukā. Droši var variēt! Varbūt izgatavot lielu , piemēram, A2 plakātu un veidot ģimenei savu “trauku” kopā?!

Priecīgus un gaišus svētkus un jauku atpūtu brīvlaikā visiem vēl 1.—3. klašu skolotāju kolektīvs!