AktualitātesSkolas soma

Latvijas skolas soma – atklāšanas pasākums

Aizvadītās nedēļas ceturtdienā, 6. septembrī, notika projekta “Latvijas skolas soma” atklāšanas pasākums, kas norisinājās “Arēna Rīga” telpās. Sešiem tūkstošiem bērnu un jauniešu no visām Latvijas skolām bija iespēja klātienē redzēt, kā laikmetīgais tiek apvienots ar moderno, veidojot pavisam ko jaunu. Vērienīgs, elpu aizraujošs koncerts ar krāšņu šova programmu “100 Latvijas stāsti 100 minūtēs”. Uz šo atklāšanas pasākumu bijām uzaicināti arī mēs- projekta koordinatore un 24 aktīvākie pamatskolas jaunieši.

Koncertā piedalījās – Rūta Dūduma, Justs, Edavārdi, “DaGamba”, Valters Frīdenbergs, Raimonds Pauls, The Ludvig, “Auļi”, simfoniskais orķestris “DD”, deju grupa “Dzirnas”, kā arī daudzi citi Latvijā zināmi mākslinieki un apvienības.

Pasākumu ar svinīgo uzrunu atklāja – Kultūras ministre Dace Melnbārde, Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis un Ministru prezidents Māris Kučinskis.
Pirms pasākuma svinīgās daļas, ik vienam bija iespēja iepazīties ar plašu projekta piedāvāto iespēju klāstu, ko sniedza mākslinieki, uzņēmumi, teātri, darbnīcas un citas programmā iekļautās organizācijas. Interesantākos piedāvājumus varēsim izmantot plānojot savus Skolas somas pasākumus skolā un ārpus tās.

Projekta mērķis ir sniegt visiem Latvijas skolēniem iespēju apmeklēt izstādes, teātra izrādes, muzejus, mākslas galerijas, eksursijas vai citus izglītojošus pasākumus bez maksas, kā dāvanu Latvijas simtgadē.

Liels paldies Helvijam Piekus par fotogrāfijām un aprakstu!

Projekta koordinatore
Ieva Timčenko