AktualitātesSasniegumi

Haraldam Bārzdiņam – Draudzīgā Aicinājuma fonda balva “Par mūža ieguldījumu izglītībā”

Skolas direktoram Haraldam Bārzdiņam – Draudzīgā Aicinājuma fonda balva “Par mūža ieguldījumu izglītībā”. Balvu piešķir pedagogiem par ilglaicīgu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu izglītībā.  

17. novembrī, valsts svētku priekšvakarā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē aizvadīta apbalvojuma “Par mūža ieguldī­jumu izglītībā” pasniegšanas ceremonija, kurā balvas – mākslinieka Arvīda Endziņa veidotās Pūces, grāmatu un DA fonda diplomus – saņēma 21 Latvijas pedagogs. https://www.konkurss.lv/da_gs/index.php 

Balvas piešķiršanas mērķis – izteikt atzinību un apbalvot pedagogus par ieguldījumu izglītībā un darbā ar talantīgiem skolēniem un stiprināt pedagoga profesijas prestižu un atpazīstamību sabiedrībā. 

Akciju “Draudzīgais aicinājums” 1935. gadā aizsāka tā laika Latvijas Ministru prezidents Kārlis Ulmanis, un tās mērķis bija veicināt Latvijas skolu konkurētspēju un atpazīstamību, palīdzēt vecākiem izvērtēt un izvēlēties skolu bērniem, palīdzēt izglītības sistēmas kvalitātes novērtējuma pilnveidošanai un veicināt sabiedrībā diskusiju par izglītības sistēmas attīstību un mērķiem. 

1994.gadā pēc Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas direktora Jāņa Endeles iniciatīvas nodibināja “Draudzīgā aicinājuma fondu”, kura dibināšanā piedalījās toreizējais Valsts prezidents Guntis Ulmanis.