Erasmus +Sākumskola

Erasmus+ sākumskolas skolēnu brauciens uz Sicīliju

Aprīlī 10 Rīgas 6. vidusskolas skolēniem bija iespēja piedalīties ERASMUS+ projektā un doties uz Sicīliju. Šajā braucienā devās 2. un 3. klases skolēni – mazi, bet tajā pašā laikā jau lieli. Bērnu vecāki šo braucienu novērtēja kā lielisku iespēju bērnu redzesloka paplašināšanā, jaunas kultūras iepazīšanā – bērni nedēļu dzīvoja itāļu ģimenē un apmeklēja vietējo skolu. Šī bērniem bija iespēja pilnveidot komunikācijas prasmes ņemot vērā valodas un kultūras dažādību. Šis brauciens vecākiem ļāva pārliecināties, ka viņu bērni ir patstāvīgi un prot pielāgoties dažādiem apstākļiem un situācijām. Visa brauciena laikā vecāki jutās droši, jo bija laba komunikācija starp vecākiem un pavadošajiem skolotājiem. Pirms brauciena vecāki saņēma visu nepieciešamo informāciju par gaidāmo braucienu, ja radās kādi jautājumi, tad tie vienmēr tika atbildēti. Brauciena laikā vecāki katru dienu saņēma gan foto, gan rakstisku informāciju par bērnu ikdienas gaitām.

Komunikācija ar viesģimenēm bija nedaudz apgrūtināta valodas barjeras dēļ, bet tas netraucēja veiksmīgi un sirsnīgi sazināties. Ģimenes savstarpēji sazinājās jau pirms brauciena, gan brauciena laikā, lai vecāki būtu lietas kursā kā iet viņu bērnam. Dažas ģimenes joprojām uztur aktīvu kontaktu savā starpā. Šis brauciens ir sniedzis iespēju iegūt jaunus draugus gan bērniem, gan vecākiem.

Bēni šo braucienu raksturo kā interesantu, neaizmirstošu, jautru, satraucošu, bailīgu un jauku piedzīvojumu. Daudziem bērniem neparastākais notikums šī brauciena laikā bija pirmās dienas sagaidīšana. Viņi bija sagatavojuši dziesmas, dejas, spēles. Pēc sagaidīšanas koncerta bērni, skolotāji un ģimenes kopīgi pavadīja laiku un viens otru iepazina. Bērniem bija interesanti iepazīt Sicīlijas dabu un ievērojamas vietas. Pavadot nedēļu starp itāļiem bērni saskatīja vairākas kopīgas un atšķirīga lietas. Bērni novēroja, ka mums ir ļoti atšķirīga mentalitāte. Itāļi ir ļoti ekstraverti, viņiem ir raksturīgi apskauties, kad satiekas un viņi ir skaļi. Esot skolā bērni pamanīja dažas kopīgas lietas, piemēram, gan mūsu skolas bērni, gan Sicīlijas skolas bērni velk skolas formu. Atšķiras stundu garums, mums ir īsāka mācību stunda.

Bērni ir ļoti priecīgi par viesģimeņu ieplānotajām aktivitātēm, viņu viesmīlību, atvērtību un kopā pavadīto laiku. Viņi priecājās iepazīt jaunus draugus un kultūru. Bērni ir pateicīgi par gūto pieredzi.

Paldies Erasmus+ projektam, kurš sniedza mums šo lielisko iespēju paviesoties Ravanusas skolā.