AktualitātesSākumskola

Viena diena lielajā skolā

Arī šogad trešo klašu skolēni devās īstā piedzīvojumā – “Viena diena lielajā skolā”. Lai mazinātu bažas, lai izmēģinātu, kā tas ir – doties mācībās no telpas uz telpu un atcerēties visu paņemt līdzi, lai iepazītos ar dažādajiem pedagogiem, citu ritmu, plašumu un lai beidzot arī sajustu tik ilgi gaidīto lielāka skolnieka brīvību (kas patiesībā nāk roku rokā kopā ar lielāku atbildību…) .

“Mēs jūs ļoti, ļoti gaidām!”, tā uzrunā saka Anita Sudnika, sagaidot topošos ceturtklasniekus. Un to šajā dienā bērni varēja just ik uz soļa!
Gan matemātikas stundā, gan latviešu valodā, mūzikā, dinamiskajā sporta starpbrīdī, gan , protams, tikšanās laikā ar skolas psiholoģi, kur bija iespēja pajautāt, kas vēl dara raizes, par ko kāds uztraukums ielavījies, kādi mācību priekšmeti gaidāmi (ak, un dažiem vilšanās, ka vēl nebūšot ne fizikas, ne ķīmijas,ne ģeogrāfijas, pat ne vēstures!) . Ciemos bija arī esošo 4. klašu skolēni ar aktīvo pauzīti. Arī viņi mirdzoši viens caur otru stāsta: “Es arī biju nedaudz uztraucies, kad atnācu! Bet mums ir tiešām jauka skolotāja! Un te tiešām ir jautri! Te ir arī daudz slepenas vietas, jums noteikti te patiks!”

Tā vien šķiet, ka bērni būtu gatavi doties uz lielo skolu kaut rīt!
PALDIES par lielisko iespēju un iedrošinājumu!