AktualitātesSākumskola

Lāpu gājienā godinām Latvijas brīvības cīnītājus

Jau otro gadu  Rīgas 6.vidusskolas sākumskolas bērnu ģimenes dodas vienotā lāpu gājienā – tieši 11.novembra – Lāčplēša dienas – vakarā. Izgaismots ceļš vijas no Matīsa ielas ēkas, kur atrodas skola, līdz pat Brīvības piemineklim.   

Vairākas ģimenes kavējas atmiņās arī par savu radu gaitām, izjūtot lielu pateicību par iespēju šodien dzīvot brīvā valstī, ar savu valodu, savu kultūru, savu karogu.  

“Tauta ir dzīva, kamēr vien mēs godinām un atceramies tās vēsturi, folkloru un valodu,” tā reiz kādā uzrunā minēja skolas direktors Haralds Bārzdiņš. Mēs – pieaugušie – skolu vadītāji, skolotāji, vecāki – esam tie, kuri varam nodot šo savas zemes mīlestību kā vērtību saviem bērniem.     

Nedz lietus, nedz tas, ka šogad 11.novembris ir sestdiena, nekavē būt vienotiem domās un darbos, lai paustu savu nostāju, savu attieksmi un cieņu. Līdzās iet arī vairākas ģimenes no Ukrainas, kuru bērni šobrīd mācās  Rīgas 6.vidusskolā. Un visus vieno savas zemes mīlestība, vēlme pēc brīvas  un spēcīgas valsts. 

“Ir vienkārši te jābūt un jāiet!” pārliecināti saka kāda bērna mamma. “Un katru gadu! IR jāiededz svecītes arī pie pils mūra! Kā mani savulaik mācīja : “Lai mirušo dvēselītes redz ceļu atpakaļ…””   

Dažas fotogrāfijas no gājiena: https://foto.r6vsk.lv/index.php?/category/467